2011. január 5., szerda

Keksztorta

Sima háztartási kekszből készített alaplap (darált keksz, kevés fekete kávé, vaj, tej összegyúrva).  Gesztenyepüré, kicsit ízesítve, kevés vajjal puhítva.
Kekszpor lap, gesztenyés massza, kekszpor lap, vajkrém vaníliásan édesítve. Amíg el nem fogy az alapanyag. Tetején olvasztott csoki.

Sós sajtos félhold!

Sajtos sós félholdak! Leveles tészta az alap, kinyújtva megkenjük tojással. Megszórjuk sajttal. Kis félholdakat szúrunk ki. Nem a recept a fontos, csak az újévi lapot nem akarom törölni, a receptek eltüntetik! A sajtos félholdakat is eltüntették, alig találtam a fotózáshoz. Persze én is idejébe kezdhettem volna fotózni.

2011. január 2., vasárnap

Bejgli

 Egy kis bejgli. A diós már a fotóra sem jutott, ami azt jelenti, hogy nem jutott eszembe azonnal a fotózás. Csak az ünnep másnapján, délután.
A bejgliről nem sokat lehet mondani, a szokásos kelt tészta (1kg liszt, 1 élesztő, 1 tojás, cukros tej a kelesztéshez, kevés sütőport is szoktam tenni hozzá, só, pici olaj) összeállítom és hagyom kelni! A mákot cukros tejbe felfőzöm, szórok bele reszelt citromhéjat, hagyom kihűlni.
A kelt tésztát vékonyra nyújtva megterítem a mákkal és feltekerem. Tojással megkenem, mehet a sütőbe.

2010. december 27., hétfő

Boldog Új Évet


Egy esztendő lezárása, felmérés az egész évi eredményekről. Mini évzárás. Vidám búcsúztatás, ünneplés, amivel tisztelgünk az elmúlt évnek! Ugyanakkor az új évet is köszöntjük és ünnepeljük. A 2011- es év hasonló lesz mint az előző. Csak a remény hatalmas.