2011. február 19., szombat

Pár kép

 Pár kis tavaszi hírnök igyekezett túlélni a februárt. Három négy fotóból hoztam össze egyet, mert elég kevés a látnivaló rajta.
 Ez kicsivel régebbi fotó, a téli káposzta kukucskál ki a hó alól. Azóta elveszítette azt a miniatűr fejét.
Ez egy természeti jelenség, csak nagyon megtetszett.

2011. február 15., kedd

Színes rizs.



A sárgarépát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, egy picit előfőzzük, fűszeres vízben.
A rizst egy kis kanál olajon pirítjuk kevés ideig. Csak éppen hogy fényesedni kezdjen. Ráöntjük a félig főtt sárgarépát. Megszórjuk aprított petrezselyemmel. Borsikafüvet (fotó) is darabolunk rá, ugyanúgy, mint a petrezselyemzöldet. Kevés kurkumát teszünk bele (késhegynyit). A sáfránnyal finomabb, de az jóval drágább. Óvatosan adagoljuk, elég intenzív íze van. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A színe aranysárga lesz a rizsnek. Félig megfőzzük, időnként keverve, vagy rázogatva. Majd lezárjuk a hőt és hagyjuk kipörögni. Nem tapad össze. Tökéletes köret egy kis húshoz, vagy csak fasírthoz. Nyáron persze lehet akár a rántott cukkini kísérője. Remek vacsora, de levessel főétkezésnek is tökéletes.
A mennyiséget nem írom le, mert ez teljesen egyéni ízlés dolga. Hasonlít a rizibizihez, de hüvelyes nélkül van elkészítve.

2011. február 13., vasárnap

Szerelmesek napja



Csak veled



Csak veled vagyok egész
Csak veled vagyok boldog
Csak veled érzem magam
Társnak a társaságban,
Nézésed ígéret, szép szavak halma
Szemed csillanása, mindent vállalna
Nem vagyunk egyedül, hiába vágyom
Kedves szóidat, s a simogatásom
Adnám számolás nélkül.
Számodra szüntelenül
Messze még az éj,
Együtt, te én s a kéj.

Kzella
2011.02.13

2011. február 10., csütörtök

Reggeli, vagy vacsora.


A fotó még ősszel készült, akkor terveztem, hogy megírom. Elmaradt, de most aktuálisnak érzem. Zsemlét ketté vágjuk és tányérra rakjuk. Párolt karfiolt rakunk a tetejére, apró csíkokra vágva. A pritamin paprikát vékony szeletekre vágjuk. Rászórjuk a karfiolra és picit fűszerezzük. A végén megszórjuk a sajttal, és mikróba vagy sütőbe rakjuk. Sovány kis menü és egészséges.
Nem kell hozzá ˝téli szalámi˝, fogyasztható simán.
 - Hogy ez hogy jutott eszembe?????