2012. szeptember 5., szerda

Töltött húsfélék, gyorsan és mikróban.


Ez csak akkor praktikus, ha hétköznapon gyorsan akarjuk elkészíteni, és nem szeretnénk sok időt eltölteni vele.
A csirke combját, vagy a mellehúsát lehet gyorsan megtölteni. Ez persze más húsfélékre is érvényes, mert elég gyorsan átpuhul a mikróban, még csak én is néha próbáltam ki, de lejegyeztem. A húst a szokásos módon megtöltjük, ki mivel szereti.
Itt:
száraz zsemle beáztatva
tojás (mennyiség a hústó függ)
zöldség zöld apróra metélve
(esetleg csirkemáj, ha van közé)
fűszerek: só, bors stb.
A combot kifordítóm és a csontot kiveszem, a végén egy parányi csontot hagyva. A mellet megnyitom és kis zsebet készítek bele, ha véletlen kiszakad nem gond, a töltelékbe egy tojással többet teszek

A húst picit befűszerezem kívül és a belsejébe rakom az összekevert tölteléket. Nem tűzhetjük össze hústűvel, de ha nagyon kell, akkor cérnával átkötjük. Nyolc perccel szoktam kezdeni és ellenőrzöm utána, hogy eléggé átsült-e. Ha kész, pár percre forró zsírba tesszük egy lábasba és óvatosan megforgatva pirosra sütjük.

A képen csirkemellből volt készítve a hús, és két burgonyakrokett látszik mellette.

2012. augusztus 23., csütörtök

Rózsa és virág kiállítás 2012

Az utolsó a mezőgazdasági kistérsége kiállítása
A többi fotó itt látható.

2012. augusztus 19., vasárnap

Augusztus 20.


Az új kenyér ünnepe augusztus 20. Szűkös kenyér az országnak, de kenyér amit meg kell becsülni.

2012. augusztus 17., péntek

Uborkaleves


A recept kedvenc hetilapomból való, kipróbáltam és finom a meleg napokon. Kicsit átalakítottam, a saját ízlésemhez.

Hozzávalók:
néhány uborka
2 dl joghurt, vagy tejföl(kefir)
tej
só, bors,
friss bazsalikom levelek

Az uborkát megszabadítjuk a héjától(ha zsenge, nem is kell) és lereszeljük apró csíkokra. Én a szalmakrumpli reszelőjét használtam fel, ezért elég hosszú csíkokat kaptam. Enyhén megsózzuk és egy kicsit pihentetjük (negyedóra). Ha engedett egy kis levet, elkeverjük a valami kedvenc poharas dologgal(natúr joghurt, kefir, tejföl) a levével együtt. Nálam maradék tejföl volt, azt használtam el. Tejjel hígítjuk kedvünkre, attól függ, mennyire sűrűn szeretjük. Ha szükséges utána sózzuk és kedvünkre fűszerezzük(bors). Beleszórjuk az apróra darabolt bazsalikomot, és a hűtőbe összeérleljük(lehűtjük). Tálaláskor díszíthetjük apró bazsalikom ággal vagy levéllel..
Nagyon kellemes és hűs előétel, de uzsonnára is finom, a meleg délutánokon.
A bazsalikom ág belecsúszott, nem vettem ki a fotózáshoz, hiszen már tejfölös lett.