2011. február 3., csütörtök

Epertorta


 Ez a recept sem az én találmányom, a fotó sem az enyém. Már a második amit az e-mailból szedtem ki.
 A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, hidegen a sütőbe rakjuk.  kb. 1 óráig sütjük.

 A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét a ribizlizselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és 1/4- ét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.

 A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

. A maradék epret felszeleteljük, és a tortát feldíszítjük vele és tálaljuk.


20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csipet só
30 dkg rétesliszt
5 dkg keserű kakaó
1,5 kk sütőpor
kb. 2,5 dl tej

Töltelék
3 evőkanál ribizlizselé
50 dkg eper
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló por
Vaníliás cukor
Porcukor ízlés szerint
Valamivel a formát kikenni (margarin, olaj, stb.)

3 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez nagyon guszta :)) Fogyokura ezek után??:))

Hólabda(Kzella) írta...

Nem csináltam meg, csak az emailból kivettem....

Hólabda írta...

?????