2011. február 5., szombat

Táplálkozási piramis



Maslow-piramis példájára, ez a táplálkozási piramis kerül fel ide. A csúcs, az alapvető szükségletek, és lefelé haladva egyre növekszenek az igények. Nekem nem egészen tetszik, de van benne igazság. A legfölső rész alig látszik, fotóról fotózva. Viszont az alapot ismeri mindenki(kenyér, torta, fagylalt, vagyis édességfélék) Ez lenne a csúcson, csak kibővítve. Legalul lennének a legegészségesebb táplálékok(gyümölcs, déli, primőr, zöldségfélék, olíva)
A legegészségesebbnek felét, az átlagember nem engedheti meg magának, csakis szezonban. Ezért vannak a nyilatkozatok, hogy az nem is olyan tápértékű. Tény, mire hozzánk ér, az állaga teljesen más lesz. Ha ott szednénk le, ahol terem, bizonyára egészségesebb lenne. Az íze pedig eredeti.
Eredeti: valaha gyermekként azt hittem az a füge, amit karikába kaptunk, a világ legfinomabb gyümölcse. Finom, de kandírozás nélkül, számomra nem az igazi.
A mirelit áru nem szerepel ezen a piramison. Pedig tény hogy van. Az eredeti piramis alkotó nem a gyomorra gondolt, de az elv azonos.
(Csakhogy valahol az árak is így alakulnak), de ne mindent varjunk a piramisalkotó nyakába(ha lehet az enyémbe sem.

4 megjegyzés:

online-lehetőségek írta...

Igazat adok neked és sajnos ami egészséges lenne az drága.
A gyümölcsöt én is szeretem nagyon.

Hólabda írta...

Ez csak a rosszmájú kritikám.

Anikó/Ann írta...

Igen a Szanatóriumban is volt egy ilyen előadás ahol ezzel kapcsolatos téma volt,sajnos nem mindig tudjuk betartani,mi is naponta fogyasztunk gyümölcsöt,nyáron meg rengeteget(zabálunk)amit megtermelünk.Télen meg sok eltett dolgot fogyasztunk.Ettől függetlenül mégis megbetegedtünk párommal.

Hólabda írta...

Persze nem is pótol mindent, csak ráértem leírni ezt a piramist.