Mindig arra emlékeztet, amit mint kezdő főzőcskézőnek, mondott a Papa, nekem tanácsnak.
-Leggyorsabb lesz a lángos,ha a pékségből nem csak kenyeret,de kenyértésztát is vásárolsz......
Kicsit nehezen hittem, hogy engem ott nem néznek valami furcsán...
De az ottani pék simán nejlonba csúsztatta a tésztát, és átadta ami sülés előtt volt...
Én meg kifizettem a kenyér árába, és boldogan kocogtam haza...
De ma már idehaza is elkészítem.
Néha a lángos és a fánk ugyanabból a tésztából...
Cukor nélkül natúran készül, és aki szeretné majd lekvározza....
Kell:
liszt
élesztő
só
1 tojás
Csipet cukor az élesztőhöz..
Langyos víz(de inkább tejet szoktam)
Lényege ugyanaz mint a többié, csak ha nincs benne tej, tovább eláll(na).
Felfuttatom az élesztőt, és összekeverem az egészet egy kényelmes edénybe..
Körbe hordozom, és veri mindenki egy kicsit a fakanállal...
Jó hólyagosra...
Kiszaggatom, és indul az olajba, nem kell várakozni vele, így is megnő...
Fánknak csinálom felét, és a másik részéből lángost.
Az édest nem szereti mindenki...
Nem tudom a városi pékségbe adnának -e kenyértésztát....
Lehet lekvározni, sózni, sajtozni....Vagy fokhagymázni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése