2010. március 14., vasárnap

Töltött pipi combok



Egész combokat használunk nagyra kanyarítva, vagy a farrésszel vesszük,
Ha sokallunk egy egész csirkét, de én simán is szívesen csinálom.
Óvatosan kivesszük a csontokat, lassan fejtegetve, mintha kifordítanánk valamit,
egészen a végéig, a nyeles részig. Itt egy centis csontot meghagyunk.
Ha kicsit késsel bevágjuk, simán eltörik, vagy ollóval.
A kis csont bezárva tartja azt a felét.
Visszafordítjuk a combot, hogy a bőrös fele legyen kint.
A combokat picit kívül is fűszerezem, és a belsejébe is fűszerezek, csipet bazsalikomot teszek hozzá..
És belerakjuk a tölteléket, a bőre alá is teszünk.
A töltelék a szokásos alap.
Zsemle áztatva és kicsavarva.
Zöldség zöld apróra vágva.
Tojás
Fűszerek:ételízesítő, bors,
És mindaz amit szeretünk benne...Nálam még a hagymaféléknek is van helyük.
Bedobom a grillezőrácsra, ha sietek.
Ha nem akkor tepsibe, először lefedve sütöm, majd pirosítom.
A tepsibe lévő kis szaftot lehet mártásnak használni, csipet tejszínnel.
Szeletelve nagyon jól néz ki, és finom is.
Nálam natúr sós krumpli jár hozzá, még így is kalóriadús.
Családom szívesen fogyaszt salátát, vagy csak sima savanyúságot.

Fogyókúrázóknak elég elolvasni, és a köretet fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések: