Gyorsan elkészül, ha sietünk, akkor is megteszi.
Szükséges:
sovány hús (csirke mell)
rizs
fűszerek
A sovány húst felszeleteljük, megmossuk és feltesszük tiszta vízbe. Kicsit bővebb lébe, hiszen a rizst is abba főzzük meg.
Beízesítjük fűszerekkel (só, bors, kis zöld paprika, hagyma zöld, ha nincs egy kis fej vöröshagyma is megteszi)
Amikor majdnem kész a hús, beletesszük a megtisztított rizst. Együtt főzzük tovább, ha félpuha a rizs, lezárjuk a tűzhelyet és beleszórunk egy kevés petrezselyem zöldet, apróra vágva. Majd lefedjük és hagyjuk kipörögni a saját gőzébe.
Kalóriaszegény és laktató (egy fogyókúrás étrendbe is elég ebédre, vagy egy korai vacsorára.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése