2010. május 8., szombat

Párolt rizses hús

Gyorsan elkészül, ha sietünk, akkor is megteszi.
Szükséges:
sovány hús (csirke mell)
rizs
fűszerek

A sovány húst felszeleteljük, megmossuk és feltesszük tiszta vízbe. Kicsit bővebb lébe, hiszen a rizst is abba főzzük meg.
Beízesítjük fűszerekkel (só, bors, kis zöld paprika, hagyma zöld, ha nincs egy kis fej vöröshagyma is megteszi)
Amikor majdnem kész a hús, beletesszük a megtisztított rizst. Együtt főzzük tovább, ha félpuha a rizs, lezárjuk a tűzhelyet és beleszórunk egy kevés petrezselyem zöldet, apróra vágva. Majd lefedjük és hagyjuk kipörögni a saját gőzébe.

Kalóriaszegény és laktató (egy fogyókúrás étrendbe is elég ebédre, vagy egy korai vacsorára.)

Nincsenek megjegyzések: