2010. október 1., péntek
Töltött gomba kirántva.
A gomba fejeket megmostam (most leforráztam és hagytam kihűlni) A törzsüket kitörtem, és apróra kockáztam fel.. Egy kis fej vöröshagymát is felaprítottam..
Kevés olajon elkezdtem pirítani, és ahogy színesedett, az apró gombatörzseket is hozzádobtam. Együtt pirítottam, és közbe fűszereztem.
(ha nem fogyókúrás akkor egy csöpp darált hús is mehet hozzá.) Hagytam kihűlni egy kicsit. Pici zöldség zöldet is aprítottam hozzá. Egy tojást beleütöttem, és összekevertem. Ha túl laza akkor egy kis prézli segíthet. Ha kemény tejföllel lehet lazítani.
Beleraktam a gombafejekbe púpozva. Mintha kis labdák lennének. Kicsit kézzel össze is lapogattam. Majd óvatosan lisztbe, tojásba, és prézlibe forgattam. A tojás segít összetartani. Nálam csak egyből nézett ki a töltelék. Olajban kisütöttem, és tányérra raktam. A tányéron a képen, néhány szelet idősebb cukkini a félkör alakú.
Bármilyen köret tökéletes hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nagyon jó a recept ki fogom próbálni mindenképpen
Ancsitello
Köszönöm, nekem ízlett.
Néha egész furcsa kísérleteim vannak.
Folyamatos kísérője vagyok a receptjeidnek és persze az oldaladnak:))))
Ez nem furcsa, jól hangzik.
Megcsinálnám én is, de nekem erre rámenne félnapom... pedig nagyon szeretem a gombát.
Köszi Anikó
Szosz ez gyorsan kész van. Hiszen közbe lehet takarítani vagy akár netezni is. Tényleg nem sokáig tart.
Megjegyzés küldése