Nem saját receptem, egy prospektusban kaptam e-mailben
A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.
Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.
A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk.
A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.
4 adaghoz
4 csirkemell-filé
4 ek olívaolaj
1 tk szárított rozmaring só, őrölt paprika
8 vékony szelet nyers sonka
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarépa
2 kis cukkini
1 ek paradicsompüré
1/8 l száraz fehérbor
2 ek olaj
1 tk reszelt citromhéj
1 ek összevágott petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése