Palacsinta torta
Fél liter tej,
4-5 tojás.(3 is elég),
Csipet só,
Liszt,
(esetleg csöpp sütőpor)
Csúsztatott palacsinta az alap, amiből készítem.
Négy- öt tojást felütök, szétválasztva a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját fél liter tejjel összekeverem. Csipet sót adok hozzá. Kevéske(késhegynyi) sütőport szórok bele. Valaha ezen a késhegynyin sokat gondolkoztam, meddig tart a kés hegye? Fél centi? Vagy akár a feléig?( A fél centi bőven sok, ha megpúpozzuk)
Összekeverjük, a kézi habverő a leggyorsabb. lisztet adagolunk hozzá, hogy egy gyenge palacsinta tészta legyen. Addig pihentetjük, ameddig a fehérjét habbá verjük. Lazán összeforgatjuk a masszával, és kezdhetjük sütni. ugyanúgy mint a többi palacsintát. Csak az egyik oldalán sütjük meg, ha szilárd a teteje, ügyesen tányérra csúsztatjuk. Még a következő sül, addig a palacsintára terítjük a tölteléket (vagy szórjuk). Nem hajtjuk fel, úgy marad, mintha tortalap lenne. Addig folytatjuk, amíg van tészta, vagy amilyen magasra akarjuk, a többit másik tányérba. A legfölsőnek mind a két felét megsütjük. Tortaként szeleteljük. Lehet díszíteni a tetejét bármivel, de nem szükséges. Jól néz ki a maga alapszínében. Az aranysárga szint a hagyományos tojás adja (lehet pici sáfránnyal besegíteni).
Itt a két palacsintasütő használata komoly gyorsaságot (kapkodást)igényel, de ilyen melegbe muszáj.
Amivel megszórjuk azt készítjük el, először.
Eper (krém, mártás, dzsem,) valami. Mindegy minek nevezzük, tőlem lehet párolt eper is.
A szamócát megtisztítom és egy edénybe felteszem főni. Nem teszek alá semmit, ereszt levet, csak keverem egy kicsit. Gyorsan felforr és kiengedi a levét. Leszűrőm mint a tésztát. Az epret picit visszateszem a tűzre, cukorral (édesítővel) megszórva. Főzöm egy keveset, amig a cukor megolvad vele, és átvesz az ízt. Ezt kanalazom a palacsinta lapok közé.
De megteszi akármilyen nyári gyümölcs.
A másikba kevés vaníliával ízesített cukor (itt édesítő) van. A cukorkeverő tálacskába tettem a szeletet. Amíg a fotó elkészült.
A szamóca levét amit leöntöttem, natúran a hűtőbe rakom. Jégkockával hűtve, vízzel, kevés cukorral tökéletes ital a meleg napokon.
19 megjegyzés:
Nagyon gusztusos és fincsi,már csorog a nyálam érte.
Még van ám belőle! Fényposta?
Jól hangzik és jól is néz ki, ki fogom próbálni:)
Most estem haza a munkából reggel óta .Be kell valljam tejesen összefutott a nyál a számban. Én kérnék fénypostán . Nyitom az összes ablakomat.
Rózsa 1953:
Finom is.
Helló Ancsitelló!
Küldőm már is. Csak MZ/X nem tudom hova csavargott el. Így kicsit lassú lesz.
yum yum..i love pancakes! :D
Wynaut!
Fine as well.
thanks for visit my site...
hmm.. your post very delicious post..
in Idonesia maybe we called it is "kue kremes" hihihi
Dzaró : thank you
Jöttem jóllakatni a szememet, le kellene adnom pár kilót, de ezt most muszáj volt újra meggusztálnom:))
Virtuális kaja nem hízlal.-)))
Virtuális kaja nem hízlal.-)))
this is looking just awesome!and hope it tastes awesome too:)
thankyou for ur comment.and ya u r right sometimes google translator does not work properly
Szeretem a jó információ..!!http://tiketbelitung.blogspot.com
Köszönöm
The first picture looked like a painting to me. a sweet work of art.
Thank you for your kind words!
Megjegyzés küldése