Egy élesztőt felfuttatunk langyos édes tejbe. Bő fél kiló liszttel, 1 tojással, csípet sóval összekeverjük. Kevés cukor is mehet. Ha szükséges teszünk még langyos tejet bele. Jól kikeverjük, majd egy-két kanál étolajat beledolgozunk.
Míg egy kicsit pihen, elkészítjük a gyümölcsöket. Én meggyet és cseresznyét fele-fele arányba teszem bele. Kimagozom mind a kettőt. A meggyet egy kicsit a levétől is kinyomkodom Azért vegyesen, mert a meggy elég savanyú egyedül. Picit édesítem és lisztbe forgatom egy kicsit a gyümölcsöket. (jó a prézli is).
A tészta nagy részét, több mint háromnegyedét a tepsibe terítjük. Rászórjuk a gyümölcsöket. Ha kell egy keveset még édesíthetjük. A maradék tésztából csíkokat tekerünk, és rácsozatnak rátesszük. Összekel, de kis rések maradnak a tetején. Lusta voltam, nem kentem meg semmivel a rácsokat. Pedig egy kis tojás szép színt ad. Nagyon egyszerű kis délutáni uzsonna. Igaz ebédhez is tökéletes.
2 megjegyzés:
Elfogadom ilyen színnel is:)
Már késő, megettük, nem most sütöttem, csak felrakni felejtettem el. Szívesen adtam volna belőle.
Megjegyzés küldése