Ez egy egyedi alkalomhoz tökéletes ennivaló!
Ha kertes házba lakunk, kimegyünk a kertbe, egy kis tállal. Belelegelünk minden zöldséget, amit a levesbe szoktunk rakni. Ha nem lakunk ott, akkor összeszedünk egy levescsomagba előforduló mindenfélét.
Pontosítom:
Egy kisebb karalábé, vagy egy fél ha nagyobb,
Sárgarépa,
Zöldség és a zöldje is kell,
Vöröshagyma zöld, vagy egy fél hagyma,
Egy nagy, vagy két kisebb burgonya.
Borsikafű,
Kávéskanálnyi liszt,
Tej, vagy tejföl (esetleg mindkettő)
Kevés zsír a rántáshoz
Só
Egyéb fűszerek, amit szeretünk.
Megtisztítjuk a zöldségféléket és feltesszük főzni vízbe. Fűszerezzük. Amikor félpuha, a zöldség zöldet is beledaraboljuk. Ha hagyma zöldet használunk azt is, a borsikafüvet is beleaprítjuk. Ha puha, összetörjük (turmixoljuk) az egészet. Mintha krémleves lenne. Ha kalóriadúsan szeretnénk, akkor berántjuk. Ha soványabban, akkor habarjuk a levest. Tejjel hígítjuk a szükséges mennyiséghez.
Tálaláskor gazdagítjuk tejföllel a levest.
A nem fogfájós családtagoknak ajánlatos a második fogást, egy kicsit kalóriadúsabbra venni. Mivel a fogsorunkat a fogászhoz akarjuk vinni(kuncogás).
5 megjegyzés:
Én szeretem a zöldség leveseket, a brokkolit is imádom, ilyen finomakat irsz kénytelen leszek megfőzni magamnak :))
Fogfájás nélkül is szívesen fogyasztom a zöldség levest, a kertemben minden található hozzá.
Kínomba írom és főzöm. Sokkal jobban esik fogfájás nélkül. Csak akkor nem krémesítem annyira.
Kedves Rózsa!
Finom is, de olyankor eszembe se jut leírni-)
tettem időt megállítani a blog :D
Megjegyzés küldése