Mostanában gyakori beszédtéma a diótörés.
Az olajos mag a fogyókúrás étrendbe is belefér. Omega–3 zsírsav van benne, csakúgy mint a halakban. Vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. A magnézium megtalálható, természetes körülmények között. Az E és B-vitamin tartalma is segít a szervezet természetes működésének. Egy-két marék a diétákba simán beleépíthető. Diéta nélkül is egészséges tápanyag. A gyerekek szívesen fogyasztják. Akár natúran. Ugyanakkor bármire, akár a vajas kenyérre is rászórhatjuk dekorációnak és finom ízt ad. Most nem térek ki a süteményekre és tésztára, elég sokoldalúan felhasználható.
Megtisztítom, az esetleges hibás, vagy selejt diót is. Kiszárítom és zacskóba rakom. Ha nagyon hideg lesz és nagy hó, akkor kicsit összetöröm kalapáccsal. A madáretetőbe szórom, a többi mag közé. Nagyon szívesen fogyasztják az apró madarak. Néha ugyan a szarka is beügyeskedik, de csak egy pár lakik a kertbe, annyi elmegy. A töréséről az idén tanultam újat, amit szívesen alkalmazok ezután.
12 megjegyzés:
Most már tudom mit fogok tenni a selejtes dióval, egyébként az idén szépen termett, lesz a madaraknak is.
A hideg alapján ez hamar lesz.
Amilyen drága a dió meg kell becsülni minden darabját,ma is pucoltam,és közben eszegettem,nem tudok ellenállni neki.
Meglepődtem a dió árán, a tavalyihoz képest, nagyon megdrágult nálunk is.
Mert finom a dió, kedves Anikó!
Kedves Rózsa!
Nem is tudom az árakat, de az elébb sikerült dupláznom az üzenetet!
Imádom a diót. Szép, számomra, finom és egészséges. Egyik blogomban Dió a nicknevem, a másikban Mandula...nem véletlenül! Meg persze célzás is rám nézve: kivül kemény, de belül van a lényeg! :D
Én is kedvelem.
Én is szeretem csak sajnos tényleg nagyon drága kilója:(
i love Nuts!!!
For fine, I like it. Thank you for your comment!
Megjegyzés küldése