Sok leírás nem is kell ehhez a recepthez. A mennyiséget nem írom le, hiszen ki milyen étvággyal rendelkezik.
Szükséges: sertés oldalas (lehet fiatal malac is), burgonya köretnek,
Fűszerek: só, bors, fokhagyma (ha szeretjük, lehet vöröshagymát is rakni a krumpli mellé a tepsibe)
Az oldalast feldaraboljuk, ha lehet a kezünket nem vágjuk hozzá, egy kicsit sem. Ha a hentesnél vesszük, akkor nem árt ha a csontokat ő vágja át, nekünk csak a hús marad. Általában két csontot hagyunk egy szeletbe, de ez az oldalas hosszától függ. Gyengéden megsózzuk.
A felkarikázott krumplit a tepsibe terítjük, közbe fűszerezzük a rétegeket. A tetejére ültetjük az oldalasokat, megborsozzuk egy kicsit és lefóliázva mehet a sütőbe.Szükséges: sertés oldalas (lehet fiatal malac is), burgonya köretnek,
Fűszerek: só, bors, fokhagyma (ha szeretjük, lehet vöröshagymát is rakni a krumpli mellé a tepsibe)
Mikor csaknem puha a hús és a krumpli is, a fóliát levesszük és sütjük tovább pirosra. Mielőtt teljesen kész, egy kevés fokhagymát is szórunk mellé, vagy rá. Tálaláskor a krumplit tányérra halmozzuk és mellétesszük az oldalas szeleteket. Ilyenkor jó hozzá a friss saláta. Itt pár kocka vékony szalonna is van mellérakva, de azt nem az ebédhez adtam fel.
2 megjegyzés:
É mesmo uma delícia!
¸.•°✿✿⊱彡
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil ✿彡
♡♡⊱彡
Köszönöm!
Megjegyzés küldése