Szükséges:
Töltelékhez:
- 2 zsemle
- petrezselyemzöld
- 1 kisebb vöröshagyma
- Só vagy ételízesítő
- csípet bors, ha szeretjük
- egy kanál étolaj
- 2 tojás
- étolaj
- ételízesítő
- fokhagyma
Az egész csirkét megszabadítjuk az aprólékától, fej, nyak, láb, belsőrészek. Ezeket felhasználjuk valami máshoz(húsleves).
Este bepácoljuk a csirkét, vagy legalább egy órával előbb. A fokhagymát pépesítjük és az olajba tesszük. Fűszerezzük vagy ételízesítővel, vagy magunk keverünk bele tetszőleges kutyulékot.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmxJT8icWboZM2mxXl1P8GosR1LzUZgBjojshiLqazjgm459x6kOrU5zueF0ulDCZL9azKnMWxuK3NdqtFzzGcOFNaS6b3ZjGHcUod2S0scq9zEAxn1guDIzFYqh4Jay1mN-So_Am2-1E/s200/t%25C3%25B6lt%25C3%25B6tt+pipi.jpg)
Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A zöldség zöldjét apróra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk nagyon apróra és megpirítjuk az olajon. A kicsavart zsömlét is rádobjuk és kicsit dinszteljük tovább. Megszórjuk a fűszerekkel és egy picit hagyjuk hűlni. Ha langyos, hozzáadjuk a két tojást és a petrezselyemzöldet. Ha szeretjük a csirke mája is belemehet, apróra vágva. Az egészet összekeverjük és beletöltjük a csirke hasába. Ha van kedvünk, akkor a bőrét kicsit megmozgatva oda is tehetünk belőle. A mi ebédünkbe csak a hasába került.
Beültetjük a tepsibe és lefedjük fóliával, vagy sütőpapírral. Fél óra múlva belesünk és a fóliát megemelve tűpróbát csinálunk. A csirke nagyságától függ a sütési idő, ha szükséges a páccal picit meglocsoljuk. Ha a melle puha akkor levesszük a fóliát és pirosra sütjük. A töltelék eleve párolt, biztos nem lesz nyers.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIvM7Ahtr_xluDW78-nOObKxCI8NlvlLMb8pxigBlC69E3lQl1HkKtRuLLzVPU-V-OdcPxYoSLTDo2Ot5mO0bXflpSIDU4_iQbytchrtUcg2BWAXij-9il_jLEwIrgnPMIizuVbAoA_Iw/s200/t%25C3%25B6lt%25C3%25B6tt+pipike.jpg)
2 megjegyzés:
¸.•°❤
Hum... tudo de bom!!!
¸.•°❤❤⊱
Delicioso!
彡❤⊱彡
Thank you
Megjegyzés küldése