Tök, darált hús, 1 zsömle,(tej a zsömle áztatásához) zöldség zöld, fűszerek,olaj, tojás (1-2), vöröshagyma, gerezd fokhagyma.
A mennyiséget nem írom mert a tök nagyságától függ. Nem méréssel, csak szemre dolgozok. Ha picit sok akkor púposabbra rakom.
A tököt ketté vágom (ha gyenge nem szedem le a héját) és kiszedem a belsejét. A végét levágom. Ennek a zsenge cukkininak a belsejét is megtartom. A gyümölcs kiszúróval szedem ki belőle. Megmosom, és hagyom picit száradni.
A vöröshagymát felkockázom és pirítom egy kanál olajon. A darált húst is beleteszem és kicsit tovább pirítom, közbe fűszerezem. (só, bors, kömény (őrölt), egyéni ízlés szerint. A legvégén a fokhagymát is hozzáadom feldarabolva.
Hagyom kihűlni. Összekeverem a tojással, a beáztatott kifacsart zsemlével. Beleszórom a felaprított zöldség zöldet.
Gyengén besózom a tököt, és belerakom a tölteléket (ráhalmozom..) Fóliával lefedem, és mehet a sütőbe. Ha leveszem a fóliát akkor beszórom mellé a kikapart részt, és megsül.

A képen láthatónál, kicsit kevés volt a töltelék. Néhány kis kivájt belsőt is ráraktam. A picurka csillagtököt is megtöltöttem, és a kalapját visszaraktam. Ha már megtermett.