2013. március 4., hétfő
2013. március 1., péntek
2013. február 22., péntek
Újra itt a tél
Tegnap beleéltem magam a tavaszba. Ma leesett egy csomó hó. Mégis úgy gondolom, hogy lassan befejezi a tél, ezek az utolsó szárnycsapások. És az én utolsó téli fotóim a legközelebbi hóig. Ma a gomba lett volna a recept, hiszen fotó készült hozzá, de este majd leírom, az íze nem fog változni, mert megettük egy részét.
A téli képeket viszont felrakom, ki tudja mikor látunk legközelebb havat. A lencsét is becsapkodta a hó, kénytelen voltam megelégedni ezekkel. Sajnos a hópelyhek nagyságát nem tudtam rögzíteni, pedig a cél az lett volna. Ajjaj, feledékeny vagyok, hiszen videózni lehetett volna. Mindegy, már az eső esik, amikor ezeket a sorokat rovom. Bolondos egy időjárás.
A téli képeket viszont felrakom, ki tudja mikor látunk legközelebb havat. A lencsét is becsapkodta a hó, kénytelen voltam megelégedni ezekkel. Sajnos a hópelyhek nagyságát nem tudtam rögzíteni, pedig a cél az lett volna. Ajjaj, feledékeny vagyok, hiszen videózni lehetett volna. Mindegy, már az eső esik, amikor ezeket a sorokat rovom. Bolondos egy időjárás.
2013. február 20., szerda
2013. február 17., vasárnap
Töltött hagyma és burgonya.
A vöröshagyma is a nátha elleni harcosok között van. Most a kép egy friss menüt mutat.
A töltött vöröshagyma receptje már megtalálható tavaly télről. A különbség csak annyi hogy most kibújtattam a fölösleges részét, de legközelebb marad a felezés, mert ez elég nehezen megy. Amiről még írni szeretnék az inkább az, hogy milyen ötletem támadt. A töltelék több lett mint a hagyma és már nem akartam, a konyhát újra illatosítani.
***
Ezért derékon kaptam egy burgonyát és megtisztítottam. Ketté vágtam, és a gyümölcs belezővel kiszedtem a belső részét. Megmosdattam, fűszereztem és a sima tölteléket beleraktam. Picit ujjheggyel benyomtam a tölteléket és egy pár csöpp olajt tettem rá. Ment a sütőbe a hagymákhoz. Nagyon finom lett, máskor is fogok krumplit tölteni. Hús helyett is nagyon finom, annak aki vegetáriánus étrendet kedveli. A kifúrt belsőrészt mellészórtam, amikor félig sült volt.
Külön recept nem kell, hiszen a linknél le van írva a töltelék.
Jó étvágyat!
A töltött vöröshagyma receptje már megtalálható tavaly télről. A különbség csak annyi hogy most kibújtattam a fölösleges részét, de legközelebb marad a felezés, mert ez elég nehezen megy. Amiről még írni szeretnék az inkább az, hogy milyen ötletem támadt. A töltelék több lett mint a hagyma és már nem akartam, a konyhát újra illatosítani.
***
Ezért derékon kaptam egy burgonyát és megtisztítottam. Ketté vágtam, és a gyümölcs belezővel kiszedtem a belső részét. Megmosdattam, fűszereztem és a sima tölteléket beleraktam. Picit ujjheggyel benyomtam a tölteléket és egy pár csöpp olajt tettem rá. Ment a sütőbe a hagymákhoz. Nagyon finom lett, máskor is fogok krumplit tölteni. Hús helyett is nagyon finom, annak aki vegetáriánus étrendet kedveli. A kifúrt belsőrészt mellészórtam, amikor félig sült volt.
Külön recept nem kell, hiszen a linknél le van írva a töltelék.
Jó étvágyat!
2013. február 15., péntek
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)