2013. február 17., vasárnap

Töltött hagyma és burgonya.

A vöröshagyma is a nátha elleni harcosok között van. Most a kép egy friss menüt mutat.
A töltött vöröshagyma receptje már megtalálható tavaly télről. A különbség csak annyi hogy most kibújtattam a fölösleges részét, de legközelebb marad a felezés, mert ez elég nehezen megy. Amiről még írni szeretnék az inkább az, hogy milyen ötletem támadt. A töltelék több lett mint a hagyma és már nem akartam, a konyhát újra illatosítani.
***
 Ezért derékon kaptam egy burgonyát és megtisztítottam. Ketté vágtam, és a gyümölcs belezővel kiszedtem a belső részét. Megmosdattam, fűszereztem és a sima tölteléket beleraktam. Picit ujjheggyel benyomtam a tölteléket és egy pár csöpp olajt tettem rá. Ment a sütőbe a hagymákhoz. Nagyon finom lett, máskor is fogok krumplit tölteni. Hús helyett is nagyon finom, annak aki vegetáriánus étrendet kedveli. A kifúrt belsőrészt mellészórtam, amikor félig sült volt.
Külön recept nem kell, hiszen a linknél le van írva a töltelék.


Jó étvágyat!

2013. február 15., péntek

Csak úgy

Ez mindig aktuális, de tegnap, valahogy elmaradt...


2013. február 10., vasárnap

Tél

Kicsit megindult a tél, tegnap óta leesett az egész téli mennyiség. Dolgozott a hólapát, és egy kicsit én is élveztem ezt az időt. Fotózni viszont csak a kapucni alól lehetett, mert a hószemcsék akadályozták a szabad használatot. Csak a fenyőről kattintottam párat és már futottam is be.



2013. február 9., szombat

Tavasz?

 A tegnapi fotó a hóvirágokról. Itt csak a sima virág látszik a talajon.
 Itt már a mai hó apró szemcséi is díszítenek, lehet hogy eltakarja még egy védőréteg, a hidegtől. Igaz hogy csak dara hullott, de azért kezd fehéredni a táj.
Még csak a ráhullott hó színesíti a hólapátot, de elképzelhető hogy vasárnap reggel már használni lehet.