30 dkg porcukor
20 dkg margarin
1,5 dl tej
2 tojás sárgája
1 evőkanál szódabikarbóna
Ezt az egészet habosra keverjük, és 2 órát pihentetjük.(fontos)
2 óra pihenés után 70 dkg lisztet gyúrunk bele.
A tésztából dió nagyságú gombócokat formázunk, sütőlemezre rakjuk, hézagosan. mert sülés közben nőnek.
Előmelegített sütőben egész világosra sütjük.
Amikor a tészta nőni kezd, egy zsákvarró tűvel, (fogpiszkáló, hústű)a gombócok közepébe szúrunk,hogy a tészta ne repedjen meg.
A sütőből kivéve egy hegyes késsel kikaparjuk a gombócok közepét, óvatosan mert könnyen törnek.
Amikor kész, krémmel töltjük és kettőt összeragasztunk, ezután már csak díszíteni kell.
Krém
4 púpozott evőkanál lisztet simára keverünk 3,5 dl tejjel,majd lassú tűzön sűrűre főzzük.
A tűzről levéve dió nagyságú margarin keverünk hozzá, hogy ne bőrösödjön a krém. Kihűtjük!
20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 3 dkg kakaóval habosra keverünk, amikor kész és a főzött krém is kihűlt a kettőt összedolgozzuk, habosra keverjük. Evvel töltjük a barackot.(Van aki dúsítani szereti a kikapart morzsalékkal egy kicsit, úgyis finom).
Díszítés
A barackot kenőtollal először a fennmaradt tojásfehérjével bekenjük, utána rögtön a barack egyik felét vérnarancs a másik felét őszibarack aromával megszínezzük (ízlés szerint),majd finomított kristálycukorba forgatjuk.(ha nincs őszibarack aroma, jó a mandula is).Buxus levéllel, vagy marcipánnal díszítjük.
2 megjegyzés:
Ez gyönyörű!
Köszönöm, majd megírom e-mailba neki.
Szerintem is csodás alkotása neki. A többi is,csak az nem az én oldalamon van.
Megjegyzés küldése