Egy egészen egyszerű recept, tökéletesen fogyókúrás.
Csak burgonya és vöröshagyma kell hozzá, persze fűszerekkel, kanálnyi olaj.
A krumplit megtisztítom, majd megfőzöm, kicsit ízesítve.
Ha kész, a levét leszűröm, de nem dobom el. Megtöröm a burgonyát, teljesen simára, a saját levével kicsit pürésítem. Megsütöm az olajon a vöröshagymát.
A maradék léből egy csészényit elfogyasztok leves helyett, majd
magam elé teszem a pürét, és megszóróm a sült vöröshagymával. Esetleg egy kis petrezselyemzölddel díszítem a tányérom. Étkezés közbe fontos, hogy a vöröshagyma karikákat pontosan negyedelve fogyasszuk. Próbáljuk méretesre szelni minden falathoz. Leköti a figyelmünket és nem azt lessük, a mellettünk ülő családtag mit fogyaszt a püréhez. Úgyis tudjuk, hiszen azt is mi főztük. Hogy igazi soványító legyen, ne együnk pukkadásig, mert akkor már a mosogatás is elmarad.
Étkezés végén a tányérok összeszedése közbe, nem kapunk be egy falat husit, mert kimaradt a tálcán. Mi jó gazdik vagyunk, így a cica vagy a kutyus részére átadjuk,
nem faljuk fel a kedvencek elől. Ha több is maradt, azt eltesszük a hűtőbe, hogy más is fogyaszthasson belőle uzsonnát, esetleg vacsorát. Így lesz teljes a fogyis recept,
és az én önuralmam is. Ezt csak egy hónapig lehet kibírni, utána kell egy kis szünet, persze akkor se jóllakásig....
Csak burgonya és vöröshagyma kell hozzá, persze fűszerekkel, kanálnyi olaj.
A krumplit megtisztítom, majd megfőzöm, kicsit ízesítve.
Ha kész, a levét leszűröm, de nem dobom el. Megtöröm a burgonyát, teljesen simára, a saját levével kicsit pürésítem. Megsütöm az olajon a vöröshagymát.
A maradék léből egy csészényit elfogyasztok leves helyett, majd
magam elé teszem a pürét, és megszóróm a sült vöröshagymával. Esetleg egy kis petrezselyemzölddel díszítem a tányérom. Étkezés közbe fontos, hogy a vöröshagyma karikákat pontosan negyedelve fogyasszuk. Próbáljuk méretesre szelni minden falathoz. Leköti a figyelmünket és nem azt lessük, a mellettünk ülő családtag mit fogyaszt a püréhez. Úgyis tudjuk, hiszen azt is mi főztük. Hogy igazi soványító legyen, ne együnk pukkadásig, mert akkor már a mosogatás is elmarad.
Étkezés végén a tányérok összeszedése közbe, nem kapunk be egy falat husit, mert kimaradt a tálcán. Mi jó gazdik vagyunk, így a cica vagy a kutyus részére átadjuk,
nem faljuk fel a kedvencek elől. Ha több is maradt, azt eltesszük a hűtőbe, hogy más is fogyaszthasson belőle uzsonnát, esetleg vacsorát. Így lesz teljes a fogyis recept,
és az én önuralmam is. Ezt csak egy hónapig lehet kibírni, utána kell egy kis szünet, persze akkor se jóllakásig....
2 megjegyzés:
Ez a soványító krumplipüré nagyon jól hangzik! Mennyi ideig kell ezt csinálni, hogy az ember lánya lássa is az eredményt a hurkáit illetően? Mert nálam a kerti munka nem sok eredményt szokott hozni, pedig reggeltől estig bírom túrni a kertet. Lehet, hogy genetika? Szia: Valcsi voltam!
Nagyon hosszú ideig,csak nem egyszerre,heti 1 kg ami elmegy vele.
Megjegyzés küldése