Leszedjük a karcsú kis cukkinikat, vagy megvásároljuk.
Megmossuk, a két végét eltávolítjuk. Ha idősebbnek találjuk, a héját is levágjuk!
Legyaluljuk, mint az uborkát. Gyenge újhagymát kockázunk közé (Egy fokhagyma gerezdet is lehet, ha nem zavar senkit).
Készítünk öntetet.
1. A képen tejfölös uborkasalátához hasonlóan van elkészítve:
tejföl, csipet só, cukor(nálam édesítő),ecet, fokhagyma gerezd szétnyomva. Hagytam érni. Mire fotóztam volna, csak a tál alján volt valami kis maradék. Ugrott a dekoratív fotó.
Tépősaláta levelekkel volna díszítve.
2 Lehet a sima uborka saláta módon (cukros ecetes) .
3 Készíthetünk olajos öntetet: Pár csepp citromlét elkeverünk egy kevés ecettel, sót, borsot szórunk hozzá és beledolgozunk 1-2 evőkanál olíva olajat. Ráöntjük a salátára, és hagyjuk állni pár órát. Időnként megkeverjük. Tálalás előtt apróra vágott fűszernövénnyel díszíthetjük. (menta, bazsalikom, borsmenta,)
Fontos hogy legyen ideje pihenni, hogy az ízek összeérjenek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése