A sárgarépát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, egy picit előfőzzük, fűszeres vízben.
A rizst egy kis kanál olajon pirítjuk kevés ideig. Csak éppen hogy fényesedni kezdjen. Ráöntjük a félig főtt sárgarépát. Megszórjuk aprított petrezselyemmel. Borsikafüvet (fotó) is darabolunk rá, ugyanúgy, mint a petrezselyemzöldet. Kevés kurkumát teszünk bele (késhegynyit). A sáfránnyal finomabb, de az jóval drágább. Óvatosan adagoljuk, elég intenzív íze van. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A színe aranysárga lesz a rizsnek. Félig megfőzzük, időnként keverve, vagy rázogatva. Majd lezárjuk a hőt és hagyjuk kipörögni. Nem tapad össze. Tökéletes köret egy kis húshoz, vagy csak fasírthoz. Nyáron persze lehet akár a rántott cukkini kísérője. Remek vacsora, de levessel főétkezésnek is tökéletes.
A mennyiséget nem írom le, mert ez teljesen egyéni ízlés dolga. Hasonlít a rizibizihez, de hüvelyes nélkül van elkészítve.
8 megjegyzés:
Nagyon guszta én szeretem , de a párom sajnos nem , de belekóstolnék most:))
Egészségedre, mondanám, de hol van az már.
Ismerem a férfiak ˝ezt se szeretem, azt se szeretem˝ viselkedését.
Nagyon finom,bár én legtöbbször borsóval készítem,én nem panaszkodom,mert párom és fiam is mindent megesznek,mint jómagam.Az unokáimnak nagyon nehéz főzni,nagyon finnyásak.
De aranyosak és ez a lényeg_))))
Thanks for this recipe suggestion
Recipes welcome at any time.
looks so good
Thank you
Megjegyzés küldése