Fánk farsangra. Igaz van egy fánk receptem fönn, de nem harapják meg egymást.
Egy kiló liszttel kezdtem, mert kicsit több személyre készült. Négy tojás, a fehérje habbá verve. Kis só. Másfél csomag élesztő.
Két kanál olvasztott zsiradék (vaj, margarin, olaj, zsír)
Csipet cukor a futtatáshoz, és a szükséges mennyiségű langyos tej.
Összekeverni, veregetni egy kicsit. Nem árt valami erősebb férfi családtag, aki kiveri a hólyagokat. Kicsit keleszteni, majd deszkán kiszaggatni. Még ott is kel egy kicsit. Forró olajba (nem égető) (zsírba) lehet pakolni. Egy kicsit a közepét benyomjuk, és az a fele kerül alulra. Ha szalagokat szeretnénk, egy picit fedő alatt süssük. Mikor megfordítjuk, a nélkül. Rácsra szoktam rakni, oldalra, de jó másként is, hogy az olaj lemenjen róla. Lekvárral (csoki mázzal) vagy csak porcukorral megszórva lehet fogyasztani. Nincsen megcukrozva a fotón, mert van családtag aki (bocsi, de ez van) gyengén megsózva fogyasztja, mint a lángost.
Szalagok tényleg alig látszanak.
Megjegyzések a fotózáshoz:
- Sminkesek hol vannak?
- Manikűr, pedikűr (nőnemű családtag)?
- A háttér nem elég dekoratív!
- Ne fogjam valamelyiket a kezembe?
- Nem is mind fotogén.
- Az ott nem elég kerek.
- A szalag alig látszik.
- Milyen beállás ez egy modellnek.
- A modellek nem ehetőek, csakis a férfiak gondolják azt (női kritika).
- Meztelenek a fánkok, semmi dekorációt nem kaptak.
- Sorba állni fotózáshoz (férfi kritika).
- Masni nem látszik (hozzánemértő).
4 megjegyzés:
Ja ha már fönn a recept, akkor eszek is belőle 1-2 darabot. Mivel mai sütés.kora délelötti...
Légyszike küldjél nekem is :))))
Nyitom az ablakot:)))
Nagyon guszta jó étvágyat:)
Küldöm fénypostán
Enak nya.....yumy......
Megjegyzés küldése