2013. augusztus 31., szombat

Krumplikrémleves


Ennek lefutott a szezonja, nem nagyon van már  régi krumpli, de az új is beért.

fél kg burgonya (ó)
1 kispohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
esetleg 1 fej vöröshagyma
kevés zsír vagy olaj
só,
babérlevél
bors, (nálam a bors kimarad)
petrezselyem zöld
A vöröshagymát felkockázzuk apróra és megdinszteljük, a vége felé adjuk hozzá a fokhagymát és egy picit még pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt megtisztított krumplit és felöntjük vízzel, hogy ellepje, beletesszük a babérlevelet és megsózzuk. Puhára főzzük. Ez csak ó krumpliból igazi, ha újkrumpli van csak otthon akkor inkább elégedjünk meg a sima krumplilevessel.
Mikor puha a krumpli, kidobjuk a babérlevelet és pürésítjük a krumplit. A tejfölt hozzákeverjük, és fűszerezzük. Picit összeforraljuk és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: